Aromatherapie Massage
 
Over BartOlie

Massages
Biodynamische massage
> Aromatherapie massage
Werkplek- Stoelmassage
Massage aan huis

Aromatherapie

De Geurreis

Alqvimia

Tarieven

Contact

 

 
De definitie van aromatherapie is het gecontroleerde gebruik van etherische oliën (ook wel aromatische- of essentiële oliën genoemd) tot behoud en ter bevordering van het lichamelijke, psychologische en spirituele welzijn. Etherische oliën zijn vluchtige (snel verdampende) substanties die in hun natuurlijke vorm voorkomen in verschillende planten over de hele wereld.

Etherische oliën beïnvloeden via de reukzenuwen bij de hersenen onder andere het limbische systeem, het meest primaire gedeelte van het bewustzijn. De reukzin wordt na de geboorte als eerste geactiveerd. Het limbisch systeem is de plek waar de geuren worden opgeslagen en is tevens de plek waar onze emoties gevormd worden. Vandaar dat geuren vaak gekoppeld zijn aan emoties en herinneringen.

Hoewel etherische oliën het gereedschap voor een zachtaardige therapie vormen, bezitten zij de kracht diep in de psyche door te dringen en de geest zowel te ontspannen als te verheffen. Daarnaast kunnen zij door de huid heen in de bloedbaan treden waarbij ze invloed hebben op de doorstroming van bloed en weefselvocht, de zenuwprikkels kunnen verhogen waarbij zij verlichting van spanningen geven en bijdrage leveren aan het toenemen van vitale energie.
Aromatherapie kan met bijna alle andere vormen van therapieën gecombineerd worden.